top of page

EEN HONDJE

in huis

 

 

Het moment waar je zolang naar uitgekeken hebt, is dan eindelijk aangebroken ... je hondje is thuis!! Hou hierbij zeker in het achterhoofd dat dit vaak honden met een ‘rugzakje’ zijn. Ze zijn het leven in huis niet altijd even goed gewoon. De hond zal aan deze nieuwe situatie moeten wennen en kan, zeker in het begin, wat angstig zijn. Als u merkt dat de hond angstig is, forceer hem/haar dan niet om overal mee naar toe te gaan, maar bouw dit eerder rustig op!

 

Om te vermijden dat uw hondje ‘ontsnapt’, raden wij u aan om de halsband en/of het harnasje de eerste dagen aan te laten. Deze honden zijn dit vaak nog niet gewoon, waarbij ze het eerst en vooral niet makkelijk zullen toelaten om dit terug aan te doen. Verder is het ook belangrijk om dit aan te houden, aangezien er vluchtgedrag kan bestaan bij sommige honden. Je hond kent je nog niet en zal dus nog niet naar je luisteren, waardoor de kans op paniekgedrag zeer reëel is.

 

Als je merkt dat de hond vluchtgedrag vertoont, is het zeer belangrijk om enkele voorzorgen te nemen. Eerst en vooral is het belangrijk dat je de hond dubbel aanlijnt! Dit zorgt er voor dat de hond noch uit je handen, noch uit de halsband kan glippen. Gebruik best geen ‘flexilijn’ in het begin. De honden zouden kunnen schrikken van het oprolgeluid. Bovendien schiet zo’n lijn snel uit je handen.

Geef je hond ook altijd een halsband met naamplaatje en telefoonnummer, zelfs al is hij gechipt. Je kan altijd een naamplaatje van de organisatie lenen tot je zelf eentje hebt laten maken.

 

Verder zijn het ook de kleine dingen waar je moet opletten, zeker als je een leven zonder hond gewoon bent. Laat zeker geen deur open staan! Ze zijn sneller dan je denkt ;-)

WELKOM

THUIS

DIERENARTS

Volgende halte

 

 

Is je hondje voldoende gesetteld? Volgende halte: de dierenarts! Laat uw hond nogmaals volledig nakijken door uw dierenarts, en vraag hem/haar ook om de chip te wijzigen op uw naam.

 

Aangezien uw hondje een hele reis achter de rug heeft is het zeker een mogelijkheid dat de hond last heeft van diarree. Oorzaken: stress, verandering omgeving, verandering voer, ... Moest de diarree toch meer dan een week aanhouden, raden wij u aan om naar de dierenarts te gaan. Bij iets oudere honden, valt het vaak voor dat de honden de eerste dagen geen behoefte doen, geef hen de tijd. Eens ze voldoende gewend zijn komt dit vanzelf. Ook hier weer, forceer hen niet!

RUST, GEDULD EN

LIEFDE

OPVOEDING

vanaf dag 1

 

 

Wil u niet dat de hond in de zetel gaat? Laat dit dan vanaf het begin niet toe. Aangeleerd gedrag is immers moeilijk af te leren. Wijze raad? De hondjes wekken, aangezien hun achtergrond, vaak medelijden op. Cru gezegd is deze nare periode vooor hun voorbij en kennen ze nu pure luxe. Het is dus niet omdat ze met die grote puppyoogjes naar je staren, dat je alles moet toelaten! Bepaal zelf wat je wil, en wees hier dan ook consequent in.

 

Denk eraan:

een hond adopteren is mooi, maar niet altijd rozengeur en maneschijn.

 

Ja de hond kan in het begin zijn behoefte in huis doen, ze kunnen nu eenmaal zaken kapot bijten.. Als je problemen zou ondervinden of het leven met je hond in huis loopt niet zoals jij het zou willen.. dan hebben wij maar één tip voor jullie. VRAAG RAAD! Ons team beseft maar al te goed dat een hondje in huis halen niet altijd even simpel is, dus wij staan je graag bij met al je problemen en proberen waar nodig te helpen. 

TOT SLOT

Elke hond is uniek

 

 

Bovenstaande zal niet op elke hond van toepassing zijn. Maar denk eraan.. met liefde, geduld en rust kan je ver geraken bij deze honden! Mocht u nog vragen zitten, of bepaalde problemen ondervinden.. aarzel niet om ons te contacteren.

ONS TEAM STAAT KLAAR OM TE HELPEN  

ALTIJD

bottom of page