top of page

"EEN GEWAARSCHUWD MENS TELT VOOR TWEE"

Hou deze tips in het achterhoofd!

 

ENKELE NUTTIGE TIPS

S.O.S.

                                  HOND EN HITTE

De zomer is weer in het land, iets waar we als mens volop willen van genieten. We trekken er met het hele gezin op uit en de hond? Die nemen we natuurlijk mee!

Helaas heeft dit mooie weer ook een keerzijde. Nog steeds overlijden er elk jaar honden die in de auto achtergelaten worden.  De temperatuur in een auto kan al snel oplopen tot wel 60 graden! De cruciale denkfout die wordt gemaakt is dat wij uitgaan van het eigen menselijk vermogen om een paar minuten in die omstandigheden te verkeren. We denken dan al snel: “een paar minuten moet kunnen”. Voor honden gaat deze boodschap echter NIET op!

NEEM GEEN ENKEL

RISICO

"HET GELE LINTJE"

 

 

Kom je een hond tegen met een geel lintje dan moet je weten dat deze hond meer ruimte nodig heeft. Een goede raad is om niet te dicht bij de hond in kwestie te komen.

 

HOE DICHTBIJ IS TE DICHT?

Daar kunnen we geen antwoord op geven. Alleen de ‘Gele Hond’ en zijn eigenaar weten dit.

Hou dus ruime afstand en geef hond en zijn begeleider tijd om je uit de weg te gaan.

sandflies-Small1.jpg

                                  LEISHMANIA

Leishmania is een ziekte die door zandvliegjes (kleine mugjes van ongeveer 3mm)  wordt overgebracht en voornamelijk in zuiderse landen (rondom de Middellandse Zee) voorkomt. Dus ook in Sardinië... 

De parasiet, die wordt overgebracht door de zandvlieg, nestelt zich in verschillende plekken in het lichaam.

Het probleem van de aandoening is dat het ziektebeeld van hond tot hond zeer erg kan verschillen. Sommige honden krijgen de ziekte heel kort na de infectie, terwijl bij anderen het heel hun leven aanwezig is, zonder dat ze hier ooit klachten van ondervinden. Maanden tot jaren later kan de ziekte oplaaien en gaat de hond symptomen vertonen.

Of en wanneer de ziekte actief wordt, hangt af van het individuele afweersysteem van de hond.  

bottom of page